Home > Ontwikkelingen > Ruimte op het dak wordt goed benut op The City Garden

29 nov 2018

Ruimte op het dak wordt goed benut op The City Garden

In het centrum van Amstelveen is het multifunctionele gebouw The City Garden in aanbouw. Het wordt een combinatie van luxe appartementen, een viersterren hotel, winkels, maatschappelijke voorzieningen en een ondergrondse parkeergarage.

Mulderblauw Architecten en BAG architecten tekenden een optrappend volume voor dit multifunctionele gebouw. Zo ontstaat er een uitnodigend gebouw dat door de verschillen in hoogte in evenwicht is met de naastgelegen gebouwen. Door de vorm leent het zich ook voor een gevarieerd woningaanbod, waarbij licht, zicht en ruimte als uitgangspunten zijn genomen.

Het dak wordt binnen dit project goed benut. Ten eerste hebben alle appartementen hebben een balkon of dakterras. Voor de diverse dakterrassen kozen de architecten voor een tegel van natuursteen. Daarnaast wordt het hart van het gebouw gesierd door een binnentuin. Deze tuin is alleen toegankelijk voor bewoners en ligt op de eerste verdieping op het dak van de ondergelegen winkels. Als laatste worden de zichtdaken en bovenste daken groendaken.

< Ga terug naar ontwikkelingen

MEER WETEN OVER BIJZONDERE DAKEN? BEL: 013 5 379 379