Home > Cases > Een oase van rust op het dak

Een oase van rust op het dak

In de buitenlucht ontspannen en gemeenschappelijke activiteiten organiseren

In het nieuwe winkelhart Anklaar van Apeldoorn zijn nieuwe twee woonblokken neergezet met een combinatie van levensloopbestendige woningen, bijzondere (woon)zorg en commerciële functies. De blokken zijn onderdeel van gebiedsontwikkeling en herstructurering in het nieuwe stadsdeelhart Anklaar van Apeldoorn. Blok 2, De Componist genaamd, is een plek waar ouderen zorgeloos een dagje ouder kunnen worden. De 58 appartementen zijn van alle gemakken voorzien, zijn gelijkvloers en voor eventuele thuiszorg kunnen bewoners terecht het naastgelegen woonzorgcentrum. Ook beschikken de bewoners over een gezamenlijke buitenruimte in de vorm van een weidse daktuin.

Het geheel is ontworpen door LEVS Architecten: “Op de verdiepingen van het gebouw liggen rondom seniorenwoningen, waarvoor we in het midden een rustige oase ontworpen hebben, boven op een supermarkt. Hier kunnen de bewoners in de buitenlucht ontspannen en gemeenschappelijke activiteiten organiseren. De binnenplaats moest aan een aantal voorwaarden voldoen: duurzame materialen, een vlakke afwerking en een mooie uitstraling. Daarnaast was het juist voor deze doelgroep van belang, dat het regenwater zonder niveauverschillen goed afgevoerd wordt zodat men schone voeten houdt en er ’s winters geen slippartijen gebeuren. De tegels van Zoontjens hebben al deze eigenschappen. Bovendien is er een ruime keuze aan kleuren, maten en designs waardoor onze keuze op het Tilburgse bedrijf viel.”

< Ga terug naar cases

MEER WETEN OVER BIJZONDERE DAKEN? BEL: 013 5 379 379