Home > Ontwikkelingen > Bijzondere dakterrassen op Frank Gehry’s toren in Arles (FR)

12 feb 2019

Bijzondere dakterrassen op Frank Gehry’s toren in Arles (FR)

In de Zuid-Franse stad Arles is op de campus Parc des Ateliers een 56 meter hoge toren, ontworpen door Frank Gehry, in aanbouw. De toren krijgt 8 verschillend gevormde dakterrassen op verschillende verdiepingen.

In 2004 werd in Zwitserland de Luma Foundation opgericht, om de activiteiten van kunstenaars en organisaties die werkzaam zijn in de beeldende kunst, fotografie, uitgeverij, film- en documentaire industrie te ondersteunen.

Campus Parc des Ateliers
Vanuit de Foundation werd in 2013 Luma Arles gelanceerd, een instelling die kunstenaars de mogelijkheid biedt om te experimenteren met de productie en presentatie van nieuw werk in nauwe samenwerking met andere kunstenaars, wetenschappers en innovators. Hiervoor werd de campus Parc des Ateliers ontwikkeld, gelegen op een uitgestrekt voormalig industrieel terrein in de Zuid-Franse stad Arles.

Toren ontworpen door Frank Gehry
Het middelpunt van deze campus wordt de 56 meter hoge toren, ontworpen door Frank Gehry. Hierin komen onder andere workshop- en seminarruimtes, onderzoeksfaciliteiten en atelierstudio’s. De toren roept, door zijn bijzondere model, de vorm van de ruige bergketens van de regio op.

Alle dakterrassen van bovenaf gezien

Expertise van Zoontjens
De toren krijgt 8 verschillende dakterrassen op verschillende verdiepingen. Om deze grillig gevormde dakterrassen aan te leggen is, net als bij Fondation Louis Vuitton in Parijs, de expertise van Zoontjens ingeroepen. De opdrachtgever koos voor een op maat gemaakte tegel. We werken hier met een tegel in het formaat 80x45x4,5 cm met een speciaal geproduceerde deklaag. Na een periode van testen en goedkeuren, zijn we nu begonnen met de aanleg van de dakterrassen.

Eerste dakterrassen zijn gereed
Projectleider Eric Roovers is wekelijks aanwezig op het project en vertelt: “Het is een bijzonder gebouw met bijzondere dakterrassen. Er liggen nu 2 dakterrassen bijna in en het wordt écht mooi. Onze jarenlange expertise en de ervaring die we hebben opgedaan op Fondation Louis Vuitton komt hier goed van pas!”

< Ga terug naar ontwikkelingen

MEER WETEN OVER BIJZONDERE DAKEN? BEL: 013 5 379 379